UFK Projekt 2015

I ett försök att förverkliga KMS Nordön medlemmars och styrelsens önskemål följer här ett axplock över vad kommittén åstadkommit sedan i höstas.

Genom KMS medlem Johnny Nyman har vi plockat isär den stora furumöbeln som är placerad på södra hamnens S -bryggas grillplats, för att slipa ner den och sedan ge den 10 lager lack för bästa hållbarhet. Samma Johnny har även monterat och tillverkat de handledare/räcken inkl. bryggfästen till de 10 st landgångsräcken som tidigare saknats i hamnområdet.

I norra hamnen har främst Alf Persson och Christer Jansson tillverkat och monterat dörr till norra hamnens grillplats, tillverkat ett 20-tal nya mastbockar samt platsbyggt 2 st fantastiska parksoffor i anslutning till klubbhuset. Dessutom har dessa båda tillverkat en ”vinterdörr” till den nya byggnaden vid betalstationen i anslutning till hamnområdets stora infart.

På Barlind har utsedd projektledare, Gunnar Ekberg tillsammans med sin bror Anders Ekberg, Roy Henry och Eiton Govik, med bravur byggt och färdigställt en fantastisk grillplats med ett underbart läge inne i södra hamnens hjärta. Noteras skall att Anders Ekberg ”bara” är gäst i hamnen och under ett par dagar låg som gästbåt för att ägna dagarna åt bygge av denna grillplats. KMS Nordön lyfter på hatten.

Vidare fortsätter KMS Nordöns framgångsrika samarbete med Sjöräddningen SSRS Rörö, där vi samlar in ALLA typer av ALU-burkar och PET- flaskor i utplacerade blåa insamlingstunnor. Notera att, insamlingen omfattar ALLA ALU- burkar och PET- flaskor oavsett om de ger svensk PANT eller inte.
Returpack AB sponsrar SSRS med 200 sek per säck/tunna.

Under förra säsongen samlade vi in 110 st säckar vilket motsvarade 22 000 sek och t om dagens datum 150820 har vi samlat in 100 st säckar, vilket med all säkerhet innebär att vi kommer att slå nytt insamlingsrekord denna säsong. SSRS Rörö tackar för KMS engagemang och menar att dessa pengar betyder mycket för deras verksamhet och sjöräddning.

Avslutningsvis vill vi påminna om möjligheten att lämna in förslag till KMS UFK på underhåll och/eller förbättringsförslag som ligger utanför våra hamnkapteners vardagliga arbetsuppgifter. Maila till: forslagsbrevladan@kmsnordon.se.loopiadns.com eller gå in på KMS Nordöns hemsida och klicka på ”klubbinfo” i övre raden så finner ni en genväg till förslagsbrevlådan.
Skepp o Skoj

KMS UFK

Sammankallande / Stefan Kumlin

Ps. efter tidigare förslag och önskemål om parksoffor utplacerade i hela hamnområdet jobbar vi på att finna en lämplig leverantör alt. sponsor i en förhoppning att finna ett större antal soffor av samma modell till bästa pris.

Gällande ev. färdigställande av Boulé bana/or efter tidigare beslut har vi avvaktat t.v för att säkerställa önskemålet/behovet innan ev. arbete med färdigställande av bana påbörjas. DSC_0862

DSC_0804

DSC_0800

DSC_0879

DSC_0876