KMS Ungdomssektionen

Vi vill att fler upptäcker glädjen att vara på vattnet, segla jolle och mindre båtar i vår fantastiska ö-värld rätt utanför hamnen. Segelbåten är frihetsens instrument. Ett vindkraftsdrivet fordon som ljudlöst kan ta dig runt på upptäcktsfärd, men också ett häftigt idrottsredskap för härliga surfar och tuffa fighter. Segling på KMS bygger på samarbete, gemenskap och glädjen till havet och skärgården.

Tillsammans organisera vi olika aktiviteter för att skapa trygghet, gemenskap, självförtroende i båt och på vattnet. KMS Sjöbusar stimulerar till utmaningar, upptäcktsfärder och olika former av lekar och tävlingar. När det blåser för mycket hittar vi på andra saker på stranden och i skogen. När man behärskar sin båt allt bättre lämnar vi de skyddade vikarna och prövar nya utmaningar. Tränar att hantera båten i olika väder och i tighta situationer på kappseglingsbanan. Verksamheten bedrivs i form av träffar, dags- och kvällsseglingar, temaseglingar, tävlingar, kurser och läger. Möjligheten att sticka ut och segla själva underlättas av det ”alltid” är folk i och utanför hamnen. Tillsammans med våra grannklubbar försöker vi erbjuda ett brett utbud av aktiviteter hela året.

Aktuellt från ungdomssektionen

Ungdomssektionens Vårprogram 2018

Det här siktar vi på. Häng med på KMS hemsidan och anmäl dig till Facebook gruppen, KMS Nordön Ungdomssektionen, så missar du inte våra aktiviteter.

4 februari         KMS ungdomssektion på Båtmässan, Seglarhänget kl.  15:00

23 mars             Tacofredag med aktiviteter i Södra Klubbhuset.

Ca 3 – 8.4          Påsklovsfix någon dag. Barn och ungdomar bygger Sjöbusarnas läger och grillar.

prel. 29.4          Arbetsdag med bojar, båtar och grill

13.5                     Fixa båten och testsegla.

Söndagar kl 16 – 19 är vår fasta aktivitet. Seglingen sätter igång. Sjöbusarna seglar gärna torsdag efter skolan och mer på helgen. Ungdomarna ordnar äventyrssegling.

9 juni                  KMS Dagen, Prova på segling för barn och vuxna

19 – 21.6           Krokholmslägret, Äventyr med segling och annat sjöbus.

Ungdomssektionen efterlyser

Efterlysning

1.  Lättrodd dinge till Ungdomsverksamheten

För båtvana och lek söker KMS Ungdomssektion en oöm dinge i plast, t.ex. en Pioneer.
Har du någon att skänka eller låna ut så längtar ungarna efter något att kajka runt i när det inte går att segla.

2. ”Pensionär” – seglarmormor/morfar som kan stötta Ungdomssektionen genom att fixa och dona, ge seglingstips, köra följebåt och allmänt vara en trygghet för barn och ungdomar när dom skall komma igång. Prel. torsdagar efter skolan och söndagseftermiddagar.

Kontakta Per Wennersten, ungdomssektionen@kmsnordon.se , 0702 – 688 660

Vinterträff 1 – Ungdomssektionen på Båtmässan

Söndagen den 4 februari 2018 tar vi i Ungdomssektionen en rundvandring i smågrupper på båtmässan. Vi välkomnar andra KMS vänner att ta med sina barn eller barnbarn och följa med runt. Karta, tips och adresslapp vid samlingen

Samling: kl. 15:00 i ”Seglarhänget” , Båtmässan plan 2.

Det ligger ätt ovanför Entré 2, närmast Liseberg. Ta trappan/rulltrappan till plan2. Där vid de stora fönstren är Seglarhänget, scen, fik och hängområde för jolleseglare. Där äter egen matsäck och hänger ca 16:30. Mässan stänger kl. 18:00, men ni avslutar när det passar er.
Biljett: Barn upp t.o.m. 16 år går in gratis i sällskap med vuxen(med biljett). Förköp rekommenderas på Båtmässans hemsida, www.batmassan.se/hem/biljetter/
Välkomna / KMS Ungdomssektion

KMS seglarläger på Krokholmen den 20 – 22 juni 2017

För att komma igång med seglingsverksamheten på Nordön inbjöd Ungdomssektionen till ett läger på Krokholmen. Anmälningarna strömmade in och för att alla barn skulle kunna segla alla passen, fick vi dra ett streck i anmälningslistan vid XX barn. Med ansvariga föräldrar och småsyskon blev vi ändå totalt 54 st. På Krokholmen finns en fantastisk lägeranläggning med 6 st trevliga segelekor(Monark 44). Båtarna är trygga och inbjuder till att barnen själva samarbetar kring hur man tar sig fram. Första dagen var det en stark vind och en vuxen fick hoppa med och guida. Barnen turades om och redan dag två kunde de pröva själva på det fina skyddade vattnet innanför Hättan, Risön och Kärrsön. Sista dagen var det dags för skattjakt. Bojar runt om i viken gav ledtrådar. Alla lagen seglade duktigt och hittade fram till målet vid kvarnen på Kärrsöns topp.
Lägret var för 7 – 15 åringar och det var kul att se hur bra de samarbetade, lagade mat och lekte runt på både land och i vatten. Under semestern har många barn seglat både hemma och på Tjuvkil. Nu hoppas vi att alla strålar samman på Nordön igen. Intresset för ett nytt läger 2018 är stort och med många nyttiga erfarenheter från årets upplaga hoppas vi kunna utveckla konceptet. Allt för att få fler seglande ungdomar i vår fina arkipelag.

Per Wennersten, Projektledare för Krokholmenlägret 2017

Nu närmar sig jolleuppstart!

18/5
18.00 Drop In med Jollar till jolleplan Norra hamnen. Vi börjar rigga och ger tips om renovering av din jolle om du vill.

21/5
13.00-16.00 Drop-In med Jollar till jolleplan Norra hamnen (nära sandstranden)
16.00 Samling i Jollehuset. Info om vårens seglingar och Krokholmslägret
16.00-18.00 Testa din jolle. Diskutera på stranden. Ät medhavd fika. Är det fint väder tänder vi grillen, så ta gärna med något att grilla.

Välkomna!
Ungdoms/Jollesektionen